Prevenció de l'estrès per petards a les mascotes

2019-05-17

S'acosta la revetlla de Sant Joan i per a molts de nosaltres que tenim gos o gat sabem que és una data complicada per la por que generen els petards.

El més important és no esperar a última hora i per això volem donar unes pautes o consells per poder reduir l'estrés per petards en les nostres mascotes.

Què podem fer? 

A Borrell Clínica Veterinària de Barcelona et donem 5 pautes bàsiques a seguir amb la teva mascota:

  1. Procurar un lloc segur o amagatall dins de casa. Idealment hauria de ser un lloc on ell se senti còmode i protegida, tant pot servir una caixa de cartró tapada amb mantes, com sota el llit i fins i tot dins la banyera si allà és se sent més segura.
  2. Feromones. Es tracten de substàncies que es difonen a l'ambient recreant per exemple l'olor que desprèn la mare als cadells, que els calma immediatament. En el cas del gos, us recomanem el collar ADAPTIL, ja que el portarà amb ell quan surti al carrer. En el cas dels gats us aconsellem el difusor FELIWAY.
  3. Suplements Naturals Relaxants. N'hi ha molts i d'efectes variables segons l'animal. Et recomanem tres que funcionen molt bé i cal que es facin servir idealment 2 setmanes abans. Nosaltres utilitzem el NUTRAZYL, CALMATONINE, ZYLKENE i CALMEX. Contenen Passiflora, Teanina, Triptòfan i Vitamines que fan que l'animal no entri en mode pànic quan sent els petards. Per a pautes i més informació, vine al nostre centre veterinari de Borrell a Barcelona.
  4. Dietes. Per aquells animals més difícils de medicar, també tenim dietes que contenen suplements naturals que els poden ajudar, com Royal Canin CALM o Hills I/D Stress Mini.
  5. No reforçar la conducta negativa. Un dels punts més importants és no reforçar la conducta negativa, és a dir, quan l'animal tingui por el fet d'agafar-lo, acaronar-lo o protegir-lo físicament fa que li donem a entendre que allò que fa por realment és un perill. Hem d'intentar actuar naturalment i no agreujar la situació.

El dia mateix de la revetlla penseu en baixar persianes per esmorteir el soroll i no doneu cap sedant químic al vostre animal a no ser que hagi estat prescrit pel vostre veterinari i sigui imprescindible en cas de por severa (fòbia greu als petards).

Recordeu que la tradicional pastilleta sedant fa que el nostre animal quedi paralitzat mentre pateix la mateixa por i sent els petards, però immòbil sense poder fugir!


Consulta la nostra campanya preventiva per reduir la por i l'estrès pels petards.

BONA REVETLLA DE SANT JOAN!