Com cuidar la teva mascota sènior

2019-03-21

Envellir, tant en humans com en animals de companyia, és un procés biològic natural. Un cop entrat en el període denominat geriàtric, la disminució de certes capacitats funcionals s'incrementa notablement així com la possibilitat d'arribar a la mortalitat. Encara que a ningú ens agrada pensar que la nostra mascota s'està fent gran, quan abans ho acceptem, abans podrem oferir-li una millor qualitat de vida.

Hi ha certes generalitats que podem observar en les nostres mascotes quan entren en aquesta fase:

  • Pèrdua de força i agilitat.
  • Pèrdua de velocitat i resistència.
  • Disminució del metabolisme.
  • Pèrdua de la visió i l'oïda.
  • Disminució de la massa muscular.
  • Problemes dentals.


Una revisió geriàtrica preventiva a la teva mascota afavorirà la seva qualitat de vida durant els propers anys.


Per què una consulta de geriatria a la teva mascota? 

Les nostres mascotes a aquestes edats avançades tenen més possibilitats de patir algunes patologies, degeneratives, neoplàsiques i infeccioses, entre les quals podem destacar: 


En els gossos: 

Diabetis mellitus, patologies de pròstata, obesitat, cardiopaties, malalties degeneratives, cataractes, neoplàsies, patologies dentals, queratoconjuntivitis seca, hipotiroïdisme, urolitiasi, hiperadrenocorticisme, anèmia, incontinència urinària, hepatopaties o insuficiència renal crònica. 

En els gats:

Patologies inflamatòries d'intestins, diabetis mellitus, lipidosi hepàtica, insuficiència renal crònica, obesitat, neoplàsies, patologies dentals, hipertiroïdisme, urolitiasi, anèmia, hepatopaties o cardiopaties. 

Què ha d'incloure una consulta de geriatria

A Clínica Veterinària Borrell de Barcelona aconsellem una visita de geriatria per a la teva mascota amb un complet i sistemàtic examen físic, una analítica completa i dues radiografies, una del tòrax i una altra de l'abdomen (en alguns casos podem aconsellar realitzar un electrocardiograma). Amb tota la informació obtinguda, informarem adequadament al propietari per adequar certes pautes a la mascota, que de ben segur permetran reduir l'avenç de certes patologies i millorar la seva qualitat de vida durant els següents anys de vida.


VINE A VEURE'NS 

O truca'ns al telèfon 93 188 26 79